skip to Main Content

Dekbedovertrek van Egyptisch katoen kopen

Een dekbedovertrek van Egyptisch katoen staat bekend om zijn luxe uitstraling en zachte gevoel. Egyptisch katoen is een hoogwaardige katoensoort die wordt verbouwd in Egypte. Door het warme en droge klimaat in dit gebied groeit de katoenplant langzaam en krijgt de vezel een extra lange en sterke structuur. Dit zorgt voor een duurzaam en zacht materiaal dat zeer geschikt is voor het maken van beddengoed.

Zacht en soepel dekbedovertrek

Dekbedovertrekken van Egyptisch katoen zijn vaak gemaakt van een hoge draaddichtheid, wat betekent dat er meer draden per vierkante inch zijn gebruikt dan bij gewoon katoen. Dit zorgt voor een fijner en gladder oppervlak, waardoor het dekbedovertrek heerlijk zacht en soepel aanvoelt op de huid.

Praktische voordelen van Egyptisch katoen

Een dekbedovertrek van Egyptisch katoen heeft niet alleen een luxe uitstraling, maar heeft ook een aantal praktische voordelen. Het is namelijk van nature ademend en vochtabsorberend, waardoor je lekker koel blijft in de zomer en warm in de winter. Ook is het materiaal sterk en duurzaam, waardoor je lang plezier zult hebben van je dekbedovertrek.

Keurmerk

Let bij het kopen van een dekbedovertrek van Egyptisch katoen wel op de kwaliteit en het keurmerk. Niet alle katoen uit Egypte is namelijk van dezelfde hoge kwaliteit. Kies daarom voor een dekbedovertrek met het keurmerk “Egyptian Cotton” of “Giza Cotton”, wat aangeeft dat het materiaal afkomstig is van de beste kwaliteit katoen uit Egypte.

Afmetingen

Welke maat dekbedovertrek heb ik nodig? Nou, dat hangt af van de afmetingen van je dekbed. Je kunt het label checken of gewoon even opmeten. Op deze pagina vind je de meest gangbare maten dekbedovertrekken van Egyptisch katoen. Verschillende standaardbreedtes: een eenpersoons van 140 cm, een tweepersoons van 200 cm en een extra breed tweepersoons lits-jumeaux dekbedovertrek van 240 cm.

Een volwassen dekbedovertrek heeft meestal een standaard lengte van 200/220 cm. De lengtemaat kan variëren vanwege de dubbele instopstrook aan het voeteneinde waar je het dekbed in kunt stoppen. Maar let op, niet elk dekbedovertrek heeft zo’n instopstrook.

Waarom een Egyptisch katoenen dekbedovertrek?

Waarom zou je kiezen voor een dekbedovertrek van Egyptisch katoen? Nou, dat is omdat het gemaakt is van de beste en extra lange vezels, wat zorgt voor een supergoede ademende en absorberende werking. Daardoor is deze stof nóg comfortabeler dan gewoon katoen en blijven de kleuren langer helder en mooi. En door de speciale weving voelt de stof ook nog eens heerlijk knisperend en luchtig aan. Lekker luxe, toch?

Back To Top