skip to Main Content

Fluwelen dekbedovertrek kopen

Een fluweel dekbedovertrek (op z’n Frans: velours of in het Engels: velvet) is heerlijk zacht en heeft een luxe uitstraling. Fluweel is een stof (polyester, katoen, zijde, linnen of een ander materiaal) geweven met korte, opstaande lusjes die eventueel doorgesneden worden. Een dekbedovertrek van fluweel is beschikbaar in verschillende designs, kleuren en maten. Bekijk hieronder het aanbod en bestel simpel en snel.

Fluweel dekbedovertrek

De speciale weeftechniek die wordt gebruikt om fluweel te maken, is van oudsher gebruikt om kostbare kleding te maken voor de rijken. Er wordt niet voor niets “fluweelzacht” gezegd, een fluweel dekbedovertrek is lekker zacht en vooral fijn in de winter. Het dekbedovertrek is ademend en hypoallergeen en ook goed voor de gevoelige huid. Een dekbedovertrek van fluweel zorgt voor een comfortabele nachtrust en is een stijlvolle luxe toevoeging aan de slaapkamer.

Soorten fluweel

Fluweel kan gemaakt zijn van verschillende materialen, waaronder katoen, polyester en zijde. Katoenen fluweel is meestal zachter en duurzamer dan polyester fluweel, terwijl zijden fluweel een glanzender en lichter gevoel heeft.

Afwerking

Let op de afwerking van het dekbedovertrek, zoals de sluiting en de randen. Een verborgen knoopsluiting kan een strakke en moderne uitstraling geven, terwijl een ritssluiting handiger kan zijn bij het opmaken van het bed.

Fluwelen dekbedovertrek onderhouden

Fluweel kan kwetsbaarder zijn dan andere materialen, dus zorg ervoor dat je het dekbedovertrek volgens de aanbevolen instructies wast en droogt. Meestal wordt fluweel aanbevolen om te wassen op een koude en zachte cyclus en aan de lucht te drogen.

Back To Top