skip to Main Content

Strijkvrij dekbedovertrek kopen

Veel mensen houden niet van strijken, een strijkvrij dekbedovertrek is daarom erg fijn. Je kan het zo uit de wasmachine gebruiken, zonder dat er vouwen in zitten. Doordat er geen kreukels te zien zijn, krijgt je bed een mooie luxe uitstraling. Er zijn strijkvrije dekbedovertrekken in allerlei kleuren, maten en soorten, allemaal eenvoudig te bestellen via leukdekbedovertrek.nl.

Welk materiaal dekbedovertrek is strijkvrij?

Dekbedovertrekken zijn er natuurlijk in allerlei materialen, maar niet elk materiaal is strijkvrij. Zoek je echt een overtrek dat je niet hoeft te strijken? Microvezel is strijkvrij en bestaat uit nylon en polyester. De stof is niet alleen kreukvrij, maar heeft nog meer voordelen, zo is microvezel ook sneldrogend, vochtabsorberend en vuilopnemend, daarnaast is het ook niet al te duur. Ook de stof Jersey is strijkvrij door de manier hoe de stof is geweven. Jersey is ademend, warmteregulerend en vochtabsorberend.

Minder kreukels

Ook als je geen strijkvrij dekbedovertrek hebt, kun je voorkomen dat je moet strijken. Als je een plantenspuit met water vult, je overtrek strak opmaakt, een aantal keren met water bespuit, wappert en strak trekt dan zul je zien dat er bijna geen kreukels zullen zijn. In hotels wordt deze truc ook gebruikt. Natuurlijk begint het bij het wassen van het overtrek. Stop de wasmachine niet te vol en kies voor een kreukherstellend programma. Stop het daarna niet in de droger, maar hang het aan een wasrek.

Back To Top