skip to Main Content

Taupe dekbedovertrekken

De kleur taupe is een aardetint en is een combinatie van beige, bruin en grijs. Deze warme kleur is al jaren populair in het interieur. Natuurlijk mag een taupe dekbedovertrek niet ontbreken in jouw slaapkamer. Er zijn veel verschillende merken die deze trendy kleur in hun assortiment hebben. Bekijk hieronder de mooiste taupe dekbedovertrekken en bestel!

Taupe kan overal

Doordat taupe een neutrale kleur is, kun je deze eenvoudig combineren met ander kleuren. Licht, donker, eigenlijk staat taupe bij allebei even goed. Daardoor past een taupe dekbedovertrek ook in allerlei verschillende interieurstijlen. Wil je een romantische sfeer, of liever een stoere uitstraling in de slaapkamer? Met een taupe overtrek is alles mogelijk!

Afmetingen van een taupe dekbedovertrek

Dekbedovertrekken zijn in verschillende afmetingen verkrijgbaar. Wil je een 1-persoons dekbedovertrek? ga dan voor 140 x 200/220 cm, natuurlijk past dat ook 2 keer op een 2-persoonsbed. Taupe dekbedovertrekken vind je in alle maten, ook in de allergrootste 270 x 200/220 cm, de extra brede lits-jumeaux afmeting. Een “normaal” 2-persoons overtrek is meestal 200 x 200/220 cm

Verschillende materialen

Taupe dekbedovertrekken zijn er in vele verschillende materialen. Wil je graag warm flanel, of ga je voor luchtig katoen? Hieronder een overzicht van verschillende stoffen met hun eigenschappen.

Taupe overtrek van Katoen

Een dekbedovertrek van katoen ventileert goed, voelt soepel en zacht aan en is vochtabsorberend. Katoen is geschikt voor elk jaargetijde en wordt daarom veel gebruikt voor overtrekken. In een warme zomernacht geeft het je verkoeling dankzij de absorberende en ademende eigenschappen. Als het kouder is dan neemt katoen snel je lichaamswarmte over zodat het lekker warm aanvoelt.

Katoen satijn

Katoen satijn is een gladde en zachte stof die speciaal is geweven met een satijnbinding. Door deze weeftechniek krijgt de stof een subtiele chique glans. Ook zorgt het ervoor dat het katoen nog zachter en soepeler aanvoelt. De ademende en vochtabsorberende eigenschappen blijven ook voor katoen satijnen dekbedovertrekken van toepassing.

Back To Top